فقر و گرسنگی در یمن

یک خبرگزاری اصلاح‌طلب بر قحطی‌نمایی، القای شرایط بن‌بست اقتصادی و وقوع تراژدی در خاتمه این رخدادها اصرار دارد!

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

روحانی به اصلاح‌طلبان رودست زده است...

«عشق سوزان» به نابرادری تبدیل شد!

«اسماعیل گرامی‌مقدم»، فعال اصلاح‌طلب و سخنگوی حزب اعتماد ملی، طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز که با عنوان «توجه به مطالبات اصلاح‌طلبان؛ شرط اثبات برادری دولت»، ضمن تأکید چند باره بر اینکه اصلاح‌طلبان همچنان از روحانی حمایت می‌کنند، نوشته است:

نفس انجام جلسات اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهوری امر مبارکی است زیرا اصلاح‌طلبان می‌توانند مطالبات و نقدهای خود را بی‌واسطه به ایشان منتقل کنند که این امر مایه خرسندی است. اما امیدی به این نیست که توجه جدی به مطالبات اصلاح‌طلبان نشان دهند.

او همچنین می‌نویسد:

به نظر می‌آید روحانی تا پایان دوره دوم ریاست جمهوری خود، کجدار و مریز با اصلاح‌طلبان تعامل کند. گفتار و عملکرد و رفتار ایشان باهم هماهنگی جدی ندارد. اگر روحانی می‌خواهد به مطالبات مردم بازگردد، به‌ویژه در حوزه سیاسی، به جای اینکه با اصلاح‌طلبان و جریانات این تشکل بنشیند و صرفا جنبه تبلیغی و رسانه‌ای داشته باشد، می‌تواند در تغییرات کابینه خود از نیروهای اصلاح‌طلب استفاده کرده و با نیروهای باتجربه و کارآمد این تشکل، کابینه را ترمیم کند. لذا به نظر نمی‌رسد آقای روحانی از جلسات با اصلاح‌طلبان، بخواهد بخش‌هایی از مطالبات و نقدهای مردم را از زبان اصلاح‌طلبان بشوند و بدان‌ها عمل کند.

گرامی‌مقدم در بخش دیگری از این یادداشت تصریح می‌کند:‌

اصلاح‌طلبان ضمن اینکه از روحانی حمایت کرده و می‌کنند، در عین حال منتقد جدی او در نحوه چیدمان دولت و نگاهش به مسائل سیاسی هستند. از این جهت و پس از جلسه اخیر ایشان با اصلاح‌طلبان خواهیم دید که خروجی خاصی نخواهد داشت و در نهایت این اصلاح‌طلبان هستند که می‌بایستی برای آینده فعالیت سیاسی خود از جمله انتخابات 1400، بسیار هوشمندانه و حساب‌شده رفتار کنند تا سرمایه اجتماعی آنها مورد استفاده شخصیت‌های آرمانگرا قرار گیرد که به مطالبات مردم توجه جدی دارند. نباید این سرمایه را در خدمت کسانی قرار داد که هنگام انتخابات و برای گرفتن رأی مردم به جریان اصلاح‌طلب نزدیک می‌شوند.

سخنگوی حزب اعتماد ملی همچنین گفته است: اصلاح‌طلبان ضمن حمایت از دولت روحانی، منتقد او در عرصه سیاسی و اقتصادی هستند. روحانی اگر می‌خواهد به نوعی رودست‌زدن به اصلاح‌طلبان را جبران کند، باید این مهم را در عمل نشان دهد و کابینه خود را در راستای مطالبات مردم و عمده هواداران خود ترمیم کند.[1]

*این اظهارات در حالیست که افرادی از حزب اعتماد ملی نیز در جلسه اخیر اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهور روحانی حضور داشته‌اند.

درباره فرازهای اشاره شده از یادداشت گرامی‌مقدم بیان چند نکته ضروریست:

یکم: چپ‌ها به این دلیل ادبیات خود پیرامون رئیس‌جمهور روحانی را تند کرده‌اند که اولاً دیگر نیازی به او ندارند و ثانیاً نمی‌خواهند کارنامه ضعیف دولت روحانی به نام آنها بعنوان حامیان اصلی رئیس‌جمهور تمام شود.

آنها تصور می‌کنند با این ادبیات تند و بعضاً حتی غیرمؤدبانه می‌توانند وارد فاز «عبور از روحانی» شوند و افکار عمومی را قانع کنند که در وضع موجود هیچ نقشی ندارند!

دوم: اظهارات این روزهای چهره‌های اصلاح‌طلب مبنی بر اینکه کابینه روحانی اصلاح‌طلب نیست و یا او مطالبات ما را بی‌پاسخ گذاشته در حالیست که این دولت و این کابینه نه تنها همان کابینه و دولت یازدهم است بلکه نسبت به 4 سال گذشته چپ‌تر نیز شده است.

به سخن دیگر اینکه روحانی از همان زمان که مطالبات چپ‌ها مثل برجام و رفع حصر را بر سر دست گرفت و جهانگیری را بعنوان معاون اول خود برگزید؛ شرط برادری را به جا آورد!

فلذا اصلاح‌طلبان باید پاسخ بدهند که چرا در قبال یک دولت بدون‌تغییر تا این حد متناقض عمل می‌کنند به نحویکه درباره دولت یازدهم از این می‌گفتند که ما فدائیان دولتیم، ما همان کاری را می‌کنیم که روحانی بخواهد و ماییم که تضمین روحانی هستیم اما برای دولت دوازدهم از این می‌گویند که روحانی 25 میلیون رأی را سوزاند[2] و یا مثلاً «او به ما رودست زده است»!

و سوم:‌ کنشگران سیاسی معتقدند جریان سیاسی خاص یا همان اصلاح‌طلبان با عدم پذیرش مسئولیت خود در وضع موجود در مقابل معرفی رئیس جمهور روحانی به مردم برای 2 دوره، وارد یکی از سخت‌ترین دوران‌های حیات سیاسی خود شده‌اند و جالب آنکه بدترین راهکار یعنی «عبور از روحانی» را برای این مخمصه در پیش گرفته‌اند.

راهکاری که برخی محافل تحلیلی می‌گویند نه تنها عملی نیست و اصلاح‌طلبان را وارد محاق بیشتری می‌کند بلکه آینده سیاسی آنها را نیز دستخوش تغییرات جدی قرار خواهد داد.

***

«ادعای عجز مردم از تهیه قوت عام»

برنده قحطی‌نمایی و القای شرایط بن بست اقتصادی کیست؟

خبرگزاری اصلاح‌طلب ایلنا روز جمعه گذشته در گزارشی تفصیلی با عنوان «"فلاکت مطلق" نتیجه‌ شوک چهارم ارزی/ داروینیسم اجتماعی ستون‌های جامعه را فرو می‌ریزد» با اشاره به نامه هشدارآمیز چند چهره اقتصادی پیرامون شرایط کشور، به ارائه تصویری کلی از اوضاع اقتصادی کشور پرداخت و مدعی «عجز مردم از تهیه قوت عام» نیز شد.

آنچه که در ادامه می‌خوانید بخش‌هایی از این گزارش است:

_ این بار ۵۰ نفر از آنها «ملت شریف ایران» و روسای سه قوه را خطاب قرار دادند تا ضمن هشدار به «سران»، به مردم بگویند که شرایط از آنچه که تصور می‌کنید خطرناک‌تر و وهم انگیزتر است؛ چراکه «شوک ارزی چهارم» هرچه هست و نیست را می‌بلعد و نابود می‌کند.

_ بازار ارز روی خوشی به تحولات نشان نداده و همین حالا اگر به خیابان فردوسی مراجعه کنید تنها می‌توانید ارزهایی که دارید را با قیمت‌های نازل بفروشید و صرافان مطلقا به شما ارز نمی‌فروشند لذا آنچه که در جریان هست، چشم‌اندازها را تیره و تار و مبهم کرده است لذا تنها پایداری قیمت ارز و در دسترس بودن آن است که به ثبات قیمت‌ کالاهای مصرفی (خوراکی و غیرخوراکی) می‌انجامد. در ضمن کنترل بازرگانی خارجی (واردات و صادرات) سیاستی است که باید با تثبیت نرخ ارز در بلندمدت همراه شود تا در نتیجه تخصیص ارز هدفمند شود.

تنها با پیاده‌سازی این نظام هماهنگ است که قدرت خرید مردم در سطح حداقلی و البته عقب افتاده نسبت به سالیان گذشته به ویژه اوایل دهه ۹۰ حفظ می‌شود و از نفوذ و رسوب بیشتر فقر در لایه‌های پایین درآمدی پیشگیری می‌شود؛ چراکه کارشناسان هشدار می‌دهند که قدرت خرید مردم هنوز به سطح سال ۹۱ نرسیده است.

_ با این حال آنچه که خروج از وضعیت فعلی را ممکن می‌سازد، عقلانیت، برخورداری از اراده جمعی و مسئولیت‌پذیری در قابل معیشت گروه‌های فلاکت زده جامعه است چراکه فلاکت‌زدگان در چرخه سودجویی که بر مبنای داروینیسم اجتماعی پایه‌گذاری شده، روز به روز در تهیه قوت عام خود عاجزتر می‌شوند.

این دست و پا زدن در بی‌سرانجامی؛ انسان را تا جایی خشمگین می‌کند که تمام وعده‌های سیاسیون را هیچ و پوچ می‌انگارد تا جایی وادار می‌شود با دست زدن به خشونت و شرکت در اعمال جمعی مبتنی بر خشونت حق خود را از جامعه بستاند. در این میان باید دید که دولت مانند رستم بر اکوان دیو غلبه می‌کند یا اینکه انتهای داستان به تراژدی می‌انجامد؟

در تصویر این گزارش نیز عکسی از یک پیرزن محروم در حال حمل نان خشک دیده می‌شود![3]

*خبرگزاری ایلنا همزمان با انتشار این گزارش، مطلبی دیگر را نیز تحت عنوان « کاهش ۹۰ درصدی قدرت خرید کارگران تا مهرماه/به "اقتصاد پاندولی" نمی‌توان امید بست » منتشر کرده و طی آن ضمن ادعای افزایش عمومی قیمت نان در کشور به نقل از یک فعال اصلاح‌طلب کارگری نوشته است:

«از همه ابزارهای قانونی و مدنی برای پیگیری مطالبه‌ی قانونی‌مان استفاده خواهیم کرد؛ سبد معیشت ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی کجا، دستمزد یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی کجا؟ با این شرایط، دیگر خانواده‌ای باقی نمی‌ماند؛ نمی‌توان ساکت ماند؛ نباید ساکت ماند!»[4]

این گزارش‌ها و بن‌بست‌نمایی‌ها از شرایط کشور در حالی است که ایران اسلامی اگرچه با مشکلاتی مواجه است اما کسی هم این دعوای زرگری میان رسانه‌های اصلاح‌طلب و دولتِ اصلاح‌طلبان را باور نخواهد کرد.

چه اینکه همین تریبون‌ها بودند که رئیس‌جمهور روحانی را در دامن مردم گذاشتند و گفته‌های مهم اصلاح‌طلبان مثل ما تضمین روحانی هستیم، تمام گفته‌های روحانی قانونیست، اقتصاد کشور با روحانی سامان می‌یابد و غیره را منتشر کردند و وعده‌های اقتصادی برجام را به مردم دادند.

البته در همان روزها نیز برخی محافل تحلیلی این هشدار را به افکار عمومی دادند که مسئله جریان سیاسی خاص، سیاه‌نمایی از اوضاع کشور به منظور ایجاد فتنه اقتصادی و در ادامه عبور از روحانی است نه چیز دیگر!

جالب آنکه تمام آنچه که این روزها درباره وجود ابربحران، مشکلات لاینحل اقتصادی، ناامیدی مردم، فساد سیستماتیک و آتش گرفتن اقتصاد ایران! می‌شنویم تماماً القائاتی هستند که اصلاح‌طلبان طی 5 سال گذشته از وضعیت کشور صورت داده‌اند؛ با این تفاوت که در 4 سال اول حامی روحانی بوده‌اند اما امروز آهنگ عبور از او را دارند؛ و با این شباهت که در هر دو مدت اشاره شده قصد ایجاد «سابوتاژ و فتنه اقتصادی» داشته‌اند.

قضیه وقتی جالب‌تر می‌شود که مردم بدانند این حجم از سیاه‌نمایی از اوضاع کشور و مثلاً محتوای 2 گزارش همزمان اشاره شده در بالا در حالیست که روحانی و چپ‌ها بر مصادر امور بوده‌اند و تماماً سیاست‌های ستاد مشترک اصلاحات و اعتدال بوده است که بر رویه‌های کلان کشور و از جمله در اقتصاد جاری و ساری بوده است.

این تناقض نشان می‌دهد که القائات امروز جریان چپ مبنی بر وجود بن بست در شرایط کشور نیز یک ادعای واقعی نیست و در پس آن نیت دیگری نهفته است. کما اینکه معاریف اصلاح‌طلب در هفته‌های اخیر تأکید کرده‌اند که راه حل این مشکلات اقتصادی، رفع حصر و مثلا آزاد کردن زندانیان سیاسی است!

در اشاره به گزارشات مذکور ذکر این نکته هم ضروریست که اگرچه ما منتقد دولت اصلاح‌طلبان و سیاست‌های اقتصادی آن هستیم اما شرایط کشور به هیچ وجه در بن بست و «شرایط ته درّه»[5] که اصلاح‌طلبان بر آن اصرار و ابرام دارند، نیست.

بله! مشکلات حادی وجود دارد اما در مقابل این مشکلات، قیمت سوخت ثابت است، قیمت نان نه تنها افزایش رسمی و عمومی نیافته بلکه افزایش قیمت برخی از انواع نان نیز به شدت جزئی و طبیعی بوده است، خطر قحطی در کشور وجود ندارد، نرخ عمومی غذا در ایران پایین است، بیکاری در ایران به گواه صحبت‌های وزیر سابق کار مبنی بر وجود چند صد هزار شغل بلامتقاضی یک بیکاری بحرانی نیست، اقتصاد ایران در جایگاه هجدهم جهان قرار دارد، ضریب جینی در ایران طی سال‌های پس از انقلاب رو به کاهش گذاشته، اثر تحریم‌ها به حدود 20 درصد کاسته شده و اختلاف طبقاتی در ایران از بسیاری از کشورهای مدعی جهان نیز کمتر است و...

مجددا تأکید می‌شود که صدالبته مشکلاتی وجود دارد و حتی شاید این مشکلات در ماه‌های آینده بیشتر هم بشود ولی به هر حال این دولت اصلاح‌طلبان است که با رأی اکثریت روی کار آمده، ناکارآمدی‌هایی دارد و 3 سال دیگر هم در قدرت خواهد بود.

اما این مشکل، مختصّ ایران اسلامی نیست و در تمام کشورهای دنیا همواره دولت‌هایی با مشکلات مختلف  اقتصادی می‌آیند و می‌روند و حتی گاهی ممکن است یک رئیس جمهور هم در این کشورها دچار فساد اقتصادی باشد.

ولی این رخدادها به این معنی نیست که در این کشورها قحطی رخ می‌دهد، حاکمیت آنها با خطر فروپاشی مواجه می‌شود و یا سایر احتمالاتی که اصلاح‌طلبان این روزها درباره اسقاط نظام مطرح می‌کنند!

اقتصاددانان خطر «سابوتاژ ذهنی» را در اقتصاد کمتر از خطرات ملموس نمی‌دانند و آنرا یک رکن اصلی تغییرات اقتصادی می‌دانند.

مفهومی که خیمه جریان سیاسی خاص نیز بر روی همان افکنده شده و راهبردهای خاصی را برای آن طراحی کرده است. راهبردهایی که به ایجاد «فتنه اقتصادی» خواهد انجامید.

گفتنیست، ایلنا پیش از این نیز گزارش‌ها و اخباری منتشر کرده بود با محتوای دنبال غذا گشتن مردم در سطل‌های زباله، احتمال تعطیلی بیمارستان‌ها و  قحطی آنتی‌بیوتیک!

***

FATF را امضا کنید؛ به شرط تضمین کتبی روحانی و ظریف

مسئله امضای معاهده مالی FATF تبدیل به معضلی بغرنج شده و می‌رود تا با صف‌آرایی موافقان و مخالفان آن در مقابل یکدیگر به یک دوقطبی تبدیل شود.

 دولت رئیس‌جمهور روحانی عملا تأکید دارد که این معاهده بایستی امضا شود و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز چندی قبل در این زمینه آب پاکی را روی دست همه ریخت و از این گفت که به زعم ما «برجام» نبود که می‌بایست دستاورد اقتصادی داشته باشد بلکه دستاورد برجام، رفع جنگ بوده و دستاورد اقتصادی مذاکرات وابسته به FATF است![6] 

مسئله FATF و امضای تمام آن توسط دولت ایران همچنان در هاله‌ای از ابهام است و اصلاح‌طلبان نیز صراحتاً تأکید دارند که اگر کسی منتظر ارزانی و بهبود شرایط اقتصادی است؛ بایستی طرفدار امضای این معاهده باشد!

مثلا «آذر منصوری» فعال اصلاح‌طلب در این زمینه گفته است: مخالفین توجه ندارند که دیروز ایران هیچ شباهتی به کره شمالی نداشته که بخواهند با باقی ماندن نام ایران در کنار کره شمالی به عنوان دو کشوری که با FATFمخالفت می‌کنند، امروز و فردای ایران را نیز مانند کره شمالی رقم بزنند.[7]

*به نظر نمی‌رسد فضای کج‌دار و مریز پیش‌گفته درباره FATF به یک فرجام اصولی و قابل تخمین برسد. همانطور که ماجرای برجام نرسید.

ضمن اینکه از وضعیت بررسی کارشناسی پیرامون این معاهده در دولت یا مجلس نیز اطلاع دقیقی در دست نیست و وقتی اطلاع دقیقی هم در دست نباشد یعنی اساساً کار علمی و قابل احصائی از سوی نهادهای متولی برای تعیین تکلیف این مسئله صورت نگرفته است.

خبرهای رسیده نیز حاکی از آنست که برخی دستگاه‌های کشور نیز در این زمینه اختلاف نظرهای جدی با یکدیگر دارند.

مع‌الوصف اما یک راهبرد وجود دارد که می‌تواند در بن‌بست و دوقطبی ایجاد شده پیرامون FATF نقش رهیافت را ایفا کند.

و آن اینکه اگرچه وعده‌های شفاهی رئیس‌جمهور روحانی، جهانگیری، ظریف، عراقچی و... در ماجرای برجام، هیچیک به حقیقت نپیوست، تحریم‌ها بالمرّه لغو نشد که بیشتر هم شد و غیره اما اگر آقایان در قبال تصویری که از FATF به مردم و نظام اسلامی ارائه می‌دهند حاضر به ارائه «تضمین کتبی» هستند؛ آنگاه می‌توان تصمیمات ساده‌تری درباره مخالفت یا موافقت با FATF گرفت.

البته پر واضح است که دولت آقای روحانی همانطور که ماجرای برجام را بصورت علی‌الرأس پیش برد، در این قضیه هم توانایی این کار را دارد اما بنا به دلایلی تمایل ندارد این بار هم مسئولیت مستقیم این کار را بپذیرد.

ولی در مجموع به نظر می‌رسد که اگر آقایان امضای FATF را مفید به حال شرایط کشور می‌دانند؛ بهتر است یک تضمین کتبی به مردم و نظام اسلامی ارائه کنند تا دیگر نه قول شفاهی جان کری که نوشته کتبی ستاد اعتدال و اصلاحات، تضمین باشد.

چه اینکه منتقدان بر این نکته هم‌نظر هستند، قراردادی که در قبال دستاوردهای آن هیچ تضمینی وجود ندارد؛ دلیلی هم برای امضایش نیست.

گفتنیست بحث دستاوردتراشی برای برجام و طرح مسئله جنگ بعنوان یک دستاورد برای توافق روحانی در حالیست که این مقوله هیچگاه ثابت نشد...

چه اینکه اولا در روزهای نخست طرح مسئله توافق هسته‌ای با غرب و آمریکا هرگز مسئله‌ای به نام جنگ در اذهان مردم و در گفته‌های رئیس جمهور روحانی حتی مطرح هم نبود و فی‌الجمله و صرفا بحث دستاوردهای اقتصادی مطرح می‌شد، ثانیا آمریکا به مدت 36 سال در پیشابرجام نیز به ما حمله نکرده بود و ثالثا اینکه آمریکا چرا هم‌اکنون و پس از خروج خود از برجام به ایران حمله نمی‌کند؟!

این 3 گزاره نشان می‌دهد که بازی دستاوردتراشی برای برجام از اساس خانه‌ای بر روی آب بوده و نتیجه‌ای جز شرمندگی برای طراحانش نداشته و نخواهد داشت.

***

1_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/234692

2_ http://jahansanat.ir/newspaper/?newsid=127109

3_ https://khabarfarsi.com/u/60470085

4_ https://khabarfarsi.com/u/60434235

5_ mshrgh.ir/818894

6_ mshrgh.ir/897746

7_https://www.isna.ir/news/97071307148/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    54 10
    وَ إِذا قِيلَ لَهُمْ لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قالُوا إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُونَ‌ هرگاه به آنان (منافقان) گفته شود در زمين فساد نكنيد، مى‌گويند: همانا ما اصلاحگريم. 1- گرچه منافقان پندپذير و نصيحت خواه نيستند، ولى بهتر است آنها را مؤعظه و نهى از منكر كرد. «قِيلَ لَهُمْ» 2- نفاق، عامل فساد است. «لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ» 3- منافق چند چهره بودن خود را مردم‌دارى واصلاح‌طلبى مى‌داند. «إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُونَ» 4- منافق، فقط خود را اصلاح‌طلب معرّفى مى‌كند. «إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُونَ» (ممكن است كسى دچار بيمارى سخت روحى باشد، ولى خيال كند كه سالم است.) 5- منافق با ستايش نابجا از خود، در صدد تحميق ديگران و توجيه خلافكارى‌هاى خويش است. «إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُونَ»
    • IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      27 6
      به جز منافق چه کسی به این متن منفی میده
    • IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      19 6
      اصلاح طلبان = منافقان
    • وحید IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      5 8
      بد توهم زدی داداش
    • IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      5 3
      Fatfخیانت است به قران
  • جوادی IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    34 9
    گرچه تضمیین کتبی رئیس مجلس و رئیس جمهور و وزیر امور خارجه هیچ دردی را دوا نخواهد کرد و زمانی که آبی ریخته شده نمی توان جمعش کرد . اما با توجه به جوی که طرفدران این طرح ایجاد می کنند پیشنهاد بدی نیست به شرط آنکه در متن آن مجازاتی هم برای احتیاط برای تضمیین کننده ها قید شود تا چنانچه به سرنوشت برجام دچار شد . اینگونه بی جواب نمانیم .
    • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      5 1
      تجربه بدترین و بیرحمترین معلم است. اما گاهی راهی جز این نیست. مردم ما باورشان شده باید هر چیزی را تجربه کنند تا مطئن شود بد است. حتی عقرب را هم باید اجازه دهند ما را بگزد تا مطمئن شوند نیش دردناک دارد. پس چاره ای نیست. FATF تصویب خواهد شد. موشک ها خواهند رفت. ایران لیبی خواهد شد. اما به درک. ملت ایران در عوض عبرت تاریخ خواهد شد. ......
  • كوكب خانم IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    16 57
    سلام آن كس حساب پاك است از محاسبه چه باك است . پس امضاء FATF نشان دهند پاك بود جمهوري اسلامي است . وگرنه من ايراني هم شك مي كنم . در ضمن FATF هيچي نيست . ما به حذب الله لبنان و غزه و... كمك مي كنيم طبق جدول سازمان ملل جزء تروريست نيستند . مگر در آينده كارهايي كنند . وگرنه FATF هيچ كاري با اين گروهاي مورد حمايت ما نيست پس امضاء بشه بهتره اين يك ورود به جمع مالي پاك هست اگر خوب كار كنيم از ليست خاكستري خارج وگرنه حتي امضاء وتصويب بشه روي كاغذ از پيمان خارج شيم ليست سياه شامل حال ماست پس با تصويب FATF كار قولي نمي شه بلكه ما ورود مي كنيم به اين پيمان مانند دانشجوي رشته پزشكي كه در دانشگاه پذيرفته شده اگر خوب درس بخواند و مشكل اخلاقي نداشته باشه تازه ميشه پزشك عمومي پس با امضاء و تصويب اين FATF ما فقط ورود پيدا مي كنيم . نشه مثل برجام كه : لازم به ذكر است براساس توافق هسته ای، ایران از آزمایش موشک بالیستیکی با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده اما در سه سال اخیر بارها آزمایش و عملیات موشکی داشته است كه نقص اشكار برجام هست تا نباشد چيزكي دنيا نگويد ايران پايبند به اصول نيست. از توافق هسته ای خارج شد و تحریم ها علیه ایران را بازگرداند. ما بجاي نشست ديپلماسي طبق توافق برجام مثل بچه نرفتيم بشينيم ببينيم چرا امريكا خارج شد صدها بار درخواست داد ترامپ ولي ما ترسيديم نشست نزاشتيم. الكي نگيم امريكا خارج شد يك سال قبلش بارها گفت ايران بياد طبق امضاء برجام و تعهد ان مذاكره ديپلماسي كنيم ولي ما زديم زيرش چرا نمي دونيم شايد دلايل كافي نداشتيم
    • مهدی IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      26 16
      این همه مغالطه!!!! چش نخوری
    • IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      26 10
      کوکب خانم بخش زیادی از اقتصاد ما با دور زدن تحریم ها می چرخه و اگه بخوان تمام تراکنش های ما رو رصد کنن عملا نقاط ضعف تحریم هاشون مشخص می شه و پوستمون رو می کنن ضمنا قطعنامه گفته موشکی که صرفا برای حمل کلاهک اتمی طراحی شده باشه شما هم عجیبه که با این همه پیمان شکنی و بهانه گیری های غربی ها بعد برجام هنوز اینقدر بهشون خوشبینی
    • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      35 4
      کوکب خانم لطفا شما به شله زردتون برسین ته نگیره...مسائل سیاسی و اقتصادی و تروریسم را بزارین واسه اهلش...
    • کریم شیره ای IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      12 2
      مرد حسابی چرا دروغ میگی!! برجام برنامه جامع اقدام مشترک هسته ای هست نه توافق جامع مشترک موشکی!! اون بند مربوط به موشکی مربوط به قطعنامه بوده درباره موضوع منطقه ای یا همان تروریسم و حتی حقوق بشر هم بعد اتفاقات 88 دوستان شما هم چند قطعنامه حقوق بشری و منطقه ای علیه ایران تصویب شده بند موشکی تازه به صورت غیر الزام آور از ایران درخواست می کنه و کلات باید قطعا و فوری حذف شده آنهم به مدت هشت سال نه دائمی برجام یا برنامه جامعه اقدام مشترک هسته ای یکی از تبصره های قطعنامه هست اصولا ایران 2 سال میز مذاکرات رو ترک کرد به تا زمانی که امریکایها مجبور شدن موضوع موشک رو از موضوع مذاکرات بردارن
    • IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      13 6
      به غیر از دوستان اسراییلی عرب و تندروهای وابسته به کارتل های چند صد میلیارد دلاری جمهوری خواه در دولت و کنگره امریکا کل اروپا چین هند ژاپن کره جنوبی و حتی روسیه میگه ایران به برجام پایبند بوده از همه مهمتر آژانس..
    • قاطر IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      13 3
      جوک روز!!!ایران باید به امثال امریکا اسراییل عربستان که به بهانه تسلیحات کشتار جمعی 20 سال عراق و افغانستان رو اشغال می کردن و هیچ تسلیحات کشتار جمعی هم پیدا نمی کنن و یا لیبی لبنان سوریه و یمن رو به آتش کشیدن به بهانه نفوذ ایران در بین شیعیان این کشورها ثابت کنه نظام مالی اون سالم هست!! شما واقعا فکر کردی عربستانی که نصف بارها و کازینوهای امریکا تا تایلند متعلق به چند شیخ اون هستن و همراه اسراییل دو ناظر هستن و خود امریکا رئیس نگران وجود اختلاس در نظام بانکی ایران هستن!! اونها از خداشونه یکی مثل صدام دوباره در عراق بشه همه کاره
    • دکتر IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 0
      ترجمه فارسی و انگلیسی برجام منتشر شده شما یک کلمه اسم موشک بالستیک پیدا کردی جایزه داری فقط در یکی از بندهای برجام درباره چاشنی های کلاهک های اتمی صحبت کرده که مربوط به میادین تست هست و بعد برجام بر اساس افشاگری های سایت مشرق در ایران چند سایت لرزه نگاری آزمایشات اتمی نصب کردن و از چند سایت نظامی هم نمونه برداری کردن
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 1
      تصویب FATF به زبان ساده همانند قمار بازی با یک مشت آدم قلدور و زورگو و دغل باز است که دست آنها رو نشده اما دست ما برای آنها رو شده است آیا شانسی برای برد با این وضعیت وجود دارد.تصویب FATFعلاوه بر خیانت حماقت محض است.آیا موافقان FATF حاضرند تضمین کتبی بدهند که در صورتی که سرنوشت FATF به سرنوشت برجام دچار شد جوابگو باشند و محاکمه شوند؟؟؟ مطمئن باشید با تصویب FATF راه دشمن برای فشار همه جانبه علیه کشور عزیزمان باز خواهد شد و با دست خود خسارت عظیمی به کشور وارد میشود آن هم با کمترین هزینه برای دشمن که حتی جنگ نظامی نمیتوانست خسارتی مانند برجام و FATf به کشور تحمیل کند آنوقت یک عده یا از روی ناآگاهی و حماقت و یا برنامه ریزی شده دارند در جهت تضعیف کشور گام برمیدارند به طوری که کشور را تسلیم بیگانه کنند و تمام راههای مقابله با دشمن را ببندند و اینگون القا کنند که راهی جز تسلیم نداریم.واقها نمیدانم چرا قوه قضاییه با این خائنان برخوردی نمیکند؟؟!!!!
    • احمد IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 11
      کوکب خانم همین ها را می نویسید می گویند خانم ها باید به شعله زردشان برسند. شما هنوز فرق موشک کروز و بالستیک را نمی دانید و سپاه را مقصّر شکست برجام معرّفی می کنید؟! برای اطلاع شما باید عرض کنم که از زمانی که برجام تصویب شده ایران هیچ موشک بالستیکی آزمایش یا عملیاتی نکرده. اینهایی که می بینید موشک کروز هستند نه بالستیک!
    • IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      4 1
      ... خودتی. تعریف تروریسم در FATF توسط اعضای آن انجام می شود و و ربطی به سازمان ملل ندارد و اساسا زیر مجموعه نهادهای سازمان ملل نیست. اعضای آن هم عموما اتحادیه اروپا و آمریکا هستند. آنها حزب الله و حوثی ها و حماس و حتی خود سپاه را تروریست می دانند.
    • FR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      9 7
      شاید ایرانیان بخواهند به نظم جهانی بپیوندند پس رفراندم برای چه وقت است؟؟ شما که ادعا دارید ملت ایران این است و انست یکبار رفراندم بگذارید
    • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 0
      اگهFATF خوبه چرا اسرائیل وعربستان که اعضای ناظرش هستن ملزم به اجراش نیستن؟اگه این اعضای ناظر که ازقضا دشمنان ما هم هستن یکیشون مارو تایید نکنه میتونه بفرستتمون توبلک لیست
    • SE ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      2 0
      این متن را از کجاها کپی پیست کردی نابعه!؟ خودت یکبار اونو بخونی از خودت خجالت میکشی که چنین اراجیفی را به کوکب خانمهای فهمیده نسبت دادی.
    • سید رضا IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      2 0
      اینا همه تبصره های برجام نافرجامه ! که یکی یکی داره اجرا میشه تا مارو حسابی به چارمیخ بکشن ! امان از بی بصیرتی !!
    • به FR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴ IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 0
      در آن صورت اول باید حکومت را عوض کنند و بعد چنین رفراندمی بگذارند. چون رفراندمی که از اساس به معنای نفی مکتب فکری حاکم باشد از اساس قابل اجرا نیست.
  • سید IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    33 6
    بارالها! ریشه این اصلاح طلبان تهوع آور را از کشور برکن! آمین!
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    4 5
    آفرین . اوه اوه اوه محمود هم همین را میگفت شما قبول نمیکردید خوب
  • بی نام IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    5 0
    اگر حرکت کج دارومریض اصلاح طلبان نبود الان مسئله فرق می کرد واما هرچه گفتیم همه بازی با رنگ و ریا بود ای برادر به فکر فردای نداشته باش
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    14 3
    در شرایط فعلی جنگ اقتصادی پذیرش FATF کمک به نظام سلطه است.
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    9 1
    اگر امریکایها از تراکنش های ریادلی داخل کشور که بر اساس واردات غیر رسمی پول به داخل کشور توسط صرافی ها و قاچاق چی هاست مطمئن بشه و اونها رو ببنده همین نصفه اقتصاد هم از هم متلاشی خواهد شد امریکایها دنبال محاصره کامل ایران هستن از نظر گردش مالی...همانطوری که تحریم های هسته ای رو با یک فوت کردن موشکی و منطقه ای حقوق بشری سایبری پهپادی کروزی دریایی و..می کنن اینها حتی به بهانه ریش مسئولین هم ایران رو تحریم خواهند کرد
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    12 8
    اگه خودشون هم با سند سنجاق بزنند قبول نیست چون در برجام دیدید چه ننگی بر سر ملت کردند و حیثیت کشور را به فنا دادند حالا هرکس امضا و تعهد داد و بدتر اینکه مجلس چشم بسته ده دقیقه ای تصویب کرد
  • IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    12 1
    راهزنان fatf . خود اروپایی ها و آمریکایی ها و انگلیسی ها که ته ته پولشویی و ترور و تسلط بر کشورای دیگر هستند. حالا ایران را میخواهند نظارت کنند
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    9 3
    برجام یک پروژه بود برای استحاله و نابودی کامل جمهوری اسلامی ادامه اون مثل اف ای تی اف بیست سی برجام موشکی منطقه ای و حقوق بشری که یعنی حذف اسلام از جمهوری اسلامی بخش های کوچک برجام هسته ایست هدف اصلی اونها تبدیل ایران به الآن اردن لبنان و مصر در حالت خوشبینانه و یمن و افغانستان در حالت بدبینانه هست
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      2 0
      یعنی یک کشور با اقتصاد ضعیف که ملی گراها و ایدولوگ ها در اون همیشه سرکوب و منزوی باشن و توان نظامی ضعیفتر و کنترل شده که یک کبریت بی خطر برای متحدین غربی-عربی عبری باشه ببینید با ارتش لبنان چه کردن سلاح نیمه سنگین به سختی بهش میدن و چه بلایی سر اقتصاد لبنان آوردن از بعد حمله اسراییل به بیروت
  • داود IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    7 6
    خجالت نمی کشید فقط نظرات مربوط به یه جناح سیاسی رو منتشر مبی کنید در صورتیکه می دونین نظر اکثر جامعه با این جناح سیاسی اختلاف چشمگیر داره !!!
    • IR ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      4 0
      خوب شما بروید به همان سایتهای بیشمارتان که نظرات امثال ما را اساسا منعکس نمی کنند.
    • IR ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      1 0
      8 سال کشور رو با نظرات شما به گند کشیده شده بس نیست؟ هسته ای رو ترکوندید که اقتصاد هم بپرکه!؟ جنازه احمدی نژاد بهتر از شماها کشور رو اداره کرد آنهم در اوج تحریم های امریکا شورای امنیت سازمان ملل
  • t NZ ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    3 4
    اخر اشتباه از طرف ظریف و هنوز نمی خواهد به ان اعتراف کند ومخالف انهایکه برجام قبول ندارن این اقا برای کشور خودش کار میکند یا برای امریکا چون ناراحت است و میکوید خوب نیست کشوری مثل امریکا از توافق های بین المللی خارج شود شما هنوز چشمت به امریکا است واگر توافق هسته ای خوب بود چه نفعی بردید
    • محمدزاده AE ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      1 7
      شما وامثال شما اگر میدونستید که ۱۰ نفر مثل اقای ظریف در کشورمان میداشتیم و در مناصب مختلف با درایت و صداقت و تلاشگری ایشان را داشتند ما نه تنها در تحریم نبودیم بلکه در قله های اقتدار اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بودیم
    • به محمدزاده IR ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      3 0
      پس مژده می دهم که دهها ظریف فقط در این دولت هستند. از حسین فریدون و عراقچی و تخت روانچی بگیر تا آخوندی و زنگنه و تا دری اصفهانی.
  • SE ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    5 1
    نتیجه برجام ثابت کرداین افراد تشخیص و باورهایشان بر خقیقت استوار نیست و لذا تضمین این دو نفر یک ریال هم ارزش ندارد
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    3 1
    غربزده های تهوع اور
  • رئیسعلی دلواری IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    در جواب 9:03واقعا به این همه عقل وشعور فهم وسواد و غیرت و انصاف غبطه می خورم.
  • IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
    0 0
    لعن بر برجام مرگ برFATF

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس